top of page

Dance your Buddha

-onlineilta keskiviikkona 8.5.2024 klo 17:30-19:30.
Ohjaajina Katariina (Gaiariina) & Helena (Karhun Talo)

Tervetuloa kevään onlinemeditaatioiltaan kotoa käsin. Tänä iltana yhdistämme tiibetinbuddhalaisen Tara Buddha-harjoituksen voimaa sekä tietoista tanssia. Yhdistämme tasapainossa kaksi tärkeää henkisen harjoituksen ulottuvuutta: Meditatiivista hiljentymistä, pysähtymistä, rauhoittumista, johon sisältyy mantran voima pyhien äänteiden energiaa parantavana virtauksena. Toisaalta tarvitsemme kehollisuutta, liikettä ja rytmiä, joiden kautta voimme löytää ihmiskehon yhteyden sielun kasvulle.
 

Teemme illan aikana yksinkertaisen mantra-harjoituksen. Harjoittelemme yhdessä Tara Buddhan yksinkertaista harjoitusta eli sadhanaa, mikä on erinomainen aihe niin ensimmäiseksi harjoitteeksi kuin kokeneille harjoittajille.

Tara Buddha on buddhalaisuudessa ”vapautumisen äiti”, ilmentäen pyhintä, täydellisintä feminiinistä energiaa. Tara on ennen kaikkea suurimman myötätunnon ilmentymä, valmiina auttamaan kaikkia. Tara Buddhia on yhteensä 21, ja tällä retriitillä kutsumme erityisesti Valkoista Taraa.

Monipuolisten kehollisten ja tanssi-liiketerapeuttisten harjoitusten avulla kutsumme sieluamme juurtumaan ja ilmentymään yhä autenttisemmin kehomme kautta. Koetun elämän tarinat elävät kehossa ja hengityksessä, jokaisessa solussa pyytäen vain olemaan lempeästi läsnä kaikille tuntemuksille - arvostelematta, tuomitsematta. Kehollisen ja symbolisen ulottuvuuden kautta tavoitamme aivan varhaisimpia kokemuksia, joihin kognitiivisella työskentelyllä ei ole pääsyä. Syvän kehotietoisuuden kautta laajennamme sisäisen rauhan kokemusta ja kykyä kannatella kaikkia tunne- ja olemuspuolia.

 

Opimme harjoitusten kautta lepäämään itsessämme, asettamaan turvalliset rajat hyvinvoinnillemme ja kasvullemme, ja tasapainotamme mielemme vuoristorataa kohti kultaista keskitietä. Illan tarkoitus on tukea meitä kaikkia henkisessä ja emotionaalisessa kasvu kohti yhä syvempää sydämen viisautta ja myötätunnosta kumpuavaa toiminnallisuutta, jotta oma potentiaalimme ja tarkoituksemme ihmisenä voi toteutua. Meditaatioharjoituksen ja mantran pyhien äänteiden annamme hoitaa koko olemustamme ja avata sydäntämme, kun antaudumme pyhälle feminiinille ja sen suojelevalle voimalle.
 

Harjoituskerta alkaa Katariinan ohjaamalla lempeällä tanssillisella osuudella, ja päättyy Helenan ohjaamaan mantra-meditaatioon.

Sopiiko tämä minulle?

Tämä online-ilta soveltuu kaikille, oletpa ensimmäistä kertaa tutustumassa meditaatioon, tiibetinbuddhalaisuuteen tai harjoitellut pidempään. Meditaatio on hyväksi kaikkiin elämäntilanteisiin. Kehomme ja mielemme on itsehoitava mekanismi, kun rauhoitumme ja kuuntelemme itseämme. Tämän illan tavoite on ennen kaikkea lisätä mielenrauhaa, tasapainoa ja hyvinvointia lempeiden meditatiivisten ohjausten keinoin.

Onlineilta toteutuu ZOOM-ohjelman kautta.


Onlineillan hinta:

Illan osallistumismaksu on vapaavalintaisesti 20 tai 15 EUR (sis. 24% ALV)

Helena Karhu on pohjoiskarjalainen mindfulness- ja meditaatio-ohjaaja, kotoperäisten luontoviisauteen pohjautuvien traditioiden opettaja ja tutkija, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus), kaksosäiti ja taiteilija-sielu. Helenan elämäntyö liittyy kansantietämyksen ja -kulttuurin kehittämiseen perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com).

Helena on väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen shamanistista kokemusta nykypäivänä Suomessa. Helena on myös Pielisen Tietäjäkeskus ry:n puheenjohtaja ja perustajajäsen (www.tietajakeskus.org). Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa.

Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä luonnonhenkisestä traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet.

Tiibetinbuddhismin harjoittaja Helena on ollut nykyisessä elämässään 15 vuoden ajan mahayana-buddhismin geluk-traditiossa, samassa linjassa kuin HH Dalai Lama ja Lama Zopa Rinpoche. Helena otti vuonna 2012 buddhalaiset valat Venerable Robinalta saaden tiibetiläisen nimen Thubten Drolma.

bottom of page